Friday, June 17, 2011

Ühe salli lugu...

English text below...

Ühe salliga võib palju vahvat juhtuda. Algatuseks virutab üks venekeelne sait luba küsimata mu blogist pildi sallidest ja kirjutab, et näe, vaat kus ERMis eksponeeritud sallid! Mina siis panen alla kommentaari, et vabandust, aga tegemist ei ole ERMiga, see on minu elutuba. Pärast kommentaari kümne minuti jooksul koristatakse postitus igaveseks. Sallid aga lähevad poodi ja algab nende uus elu.

Sometimes there can be adventures with a shawl, can you believe it?!  First some Russian site steals pictures from my blog and writes seriously, that this is Estonian National Museum. After my comments, that sorry, this is my living room, not Museum they delete this post. Funny, isn´t it?! But shawls I sent ERM shop and there is beginning of their new life.

Nii, sallid jõuavadki poodi ja ühel kenal päeval tuleb Silvia kirjaga sallile ostja. Viisakas ja kena väljanägemisega härra Inglismaalt. Kaks päeva pärast seda- üllatus missugune- kohtan ma härrat Tallinna linnas kohvikus Kompott toimunud kudumisüritusel! Sellega ei lõpe vahvad juhtumised ja salli seiklused. See sall saab härra Gerardi kaunistama, aga mitte nii, nagu arvaksite. Lugege, Carla kirjutab!

Okay, now are my shawls in ERM shop and one fine day comes a good-looking and pleasant English gentleman and buys shawl with Silvia-pattern. There is a big surprise for me to meet that gentleman two days after that in cafee Kompott in Tallinn!! So nice! But this is not last surprise- this shawl was for mister Gerard so inspirational that he makes something crazy... Yeah, look what Carla wrote about this!

Warm regards from me, dear Dutch knitters, and especially to mr Gerard!
Photo: CarlaM, from http://www.lifenknitting.net/
Kudumisürituseks aga oli üks väga vahva õpituba, kus Hollandlastest käsitöösõbrad kogunesid ja näitasid ka kohalikele, kuda kootakse Brioche tehnikas nii ühe- kui mitmevärviliselt. Monika-kes-ketrab on nimelt loonud armsa ja sõbraliku silla kahe maa nobenäppude vahel ning  külaskäigud kahel suvel ei jää arvatavasti mitte viimasteks.

Muide, meesterahvast kudumas näha oli super! ;-))
Seiklused missugused, kas pole?!

2 comments:

KK said...

Ma nägin ka seda suurepärast tätoveeringut :D, nii pull lugu ikka!

Aga muidu on elu täis juhuseid. See oli nii lahe kui Carla ja Hilly otsisid kedagi, kes aitaks neil eestikeelseid kudumistermineid tõlkida. Nad suutsid nuhkida välja kõikvõimalikud kuduraamatud veebist. No aga enamik olid ju eestikeelsed!

Ma pisut oskasin ka aga mingis kohas jooksis mõte kinni ja ma suunasin nad oma meelest Monica juurde (pitsilized), keda ma teadsin haapsalu salle tol ajal kuduvat. Nad ajasid nimed sassi Ravelry´s ja jõudsid hoopis Monika juurde.

Ja no jummala õige inimese juurde sattusid! Kes seda oleks siis osanud arvata, et nad Eestis käima hakkavad :D

Rees said...

Äge, täiesti äge, eksole!
:-)

Related Posts with Thumbnails